Νεα απο την Ακτη Πειραιως

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς μαζί τους ο Δημήτρης Υφαντής

Κόντρα ντουέτο σε ένα απόλυτα μαζί

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2103418020

Αδιαπραγμάτευτα ένα από τα πιο καλοστημένα, προσεγμένα και καθάρια ποιοτικά σχήματα το «Κόντρα ντουέτο» με τις αγαπημένες ερμηνεύτριες Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς. Ελεωνόρα θεατρική, πάντοτε συναισθηματικά πλούσια, γεμίζει το χώρο με την έκταση της φωνής και την προσωπικότητά της. Έχεις την αίσθηση πως κάθε φορά φτάνει στην προσωπική της κορυφή, μέχρι να έρθει το επόμενο live και απλά απορείς «Πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει, πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει;!». Πάντα ανθρώπινη, εύστοχη, αλέγρα… Φωτεινή, η ροκ ρεμπέτισσα της καρδιάς μας. Άμεση, ντόμπρα, με αέρα εμπειρίας και ζωής, προσιτή, ξεχωριστή. Μέταλλο διαπεραστικό, βλέμμα γλυκό, παρουσία ιδιαίτερη. Νομίζω πως το «Κόντρα ντουέτο» το αμφισβήτησαν, το πάλεψαν, το υπερνίκησαν. Ήδη από την πρεμιέρα, το «μαζί» έγινε πιο έντονο από ποτέ.

Μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, κλασικά και προσωπικά τους, αλλά και άλλων ερμηνευτών που σημάδεψαν με το ήθος και το ύφος τους το ελληνικό πεντάγραμμο έκαναν παρέλαση μουσική ήδη από το πρώτο λεπτό. Πρώτο ντουέτο της βραδιάς «Το μινόρε της αυγής» και σε ένα total black από κοινού outfit οι δύο κυρίες μας ταξιδεύουν από τις πρώτες κιόλας στιγμές. Η Ελεωνόρα με τη μοναδική της παραστατικότητα ερμηνεύει γεμάτη πάθος τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε μέσα από αυτή, «Κόψε και μοίρασε», «Έλα», «Μικρά Βεγγαλικά», «Είναι που πάντα η αγάπη αργεί», «Να ‘σαι καλά», μα και νέα της κομμάτια πολλά υποσχόμενα που σημαίνουν πως ήρθαν για να μείνουν, όπως το «Ως κι οι θάλασσες», «Το Κορμί Της Κοραλίας», «Κλαίει ο άγγελός μου»… Ένας σίφουνας με κατακόκκινο κραγιόν και μπούκλες χαμογελάει, δίνει τη ψυχή του, κάνει παιχνίδι με τον κόσμο, φλέγεται και σα φωτιά μας παρασέρνει όλους σε χειροκροτήματα, μάτια βουρκωμένα, χαμόγελα, σκέψεις κρυφές…

«Είναι τιμή μου που γνωρίζω την Ελεωνόρα μα και όλους τους μουσικούς εδώ που έφαγαν τα δαχτυλάκια τους για να είμαστε εμείς σήμερα τραγουδιστές» δηλώνει από καρδιάς η Φωτεινή Βελεσιώτου φανερά συγκινημένη και με τσιγάρο ανά χείρας μας καθηλώνει «Καίγομαι καίγομαι», «Μιλώ για σένα», «Μέλισσες», «Αυτή η νύχτα μένει» σε μια ερμηνεία σχεδόν ανατριχιαστική. Πολύ ευχάριστη έκπληξη του σχήματος, ο αγαπημένος Δημήτρης Υφαντής από το Τρίφωνο, ο οποίος με τον μοναδικό του τόνο έδωσε μια χροιά παραδοσιακή και ένα κλικ πιο εσωτερική στο όλο σκηνικό. «Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός για το ταξίδι είναι δανεικός, για να ‘χει όνειρα να κάνει ο ενικός»… και οι τρεις μαζί ερμηνεύουν και το κοινό αποθεώνει τους τρεις μικρούς θεούς επί σκηνής. «Είναι η αγάπη της αρρώστιας γιατρικό», «Δε λες κουβέντα», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Συ μου χάραξες πορεία»… Κομμάτια σταθμοί σε ντουέτα, τρίο και σόλο που θα ‘χουμε να θυμόμαστε.

Δέσιμο, αγκαλιά, επικοινωνία, ανθρωπιά, τέχνη. Ελεωνόρα, Φωτεινή και Δημήτρης. Ένα σχήμα που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες γερά κρατεί, πλούσιο, γεμάτο, που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει κανένα άλλο. Φυσικά δε θα μπορούσαμε με τίποτα να παραβλέψουμε την εντυπωσιακή σκηνοθεσία του «Κόντρα ντουέτο», η οποία μέσα στην απλότητά της, είχε τόση φαντασία και σαν έργο θεατρικό συντέλεσε τόσο στην όλη ατμόσφαιρα που ένιωθες πως όχι μόνο παρακολουθείς παράσταση, αλλά είσαι μέρος αυτής. Εάν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται υπερβολικά, ή ιδιαιτέρως φιλικά προσκείμενα περάστε μια βόλτα από Ακτή Πειραιώς και στη συνέχεια διαψεύστε μας… αν τολμάτε!

Ελεωνόρα, Φωτεινή, Δημήτρη καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!

admin

January 7th, 2016